Les fases de la lluna


Quant decidim fer una caminada nocturna el primer que descobrirem es que la lluna no surt i es pon a la mateixa hora. Per tant a l’hora de triar el dia i l’hora de la caminada serà molt important tenir en compte el cicle lunar.

Lluna nova si es el dia exacte no la podem veure (lluna nova es la fase on la lluna no es veu) però la seva sortida seria a les 6 del mati, el zenit seria a les 12 del migdia i es pondria a les 6 de la tarda.
Quart creixent (lluna jove) surt per l’est a les 12 del migdia, te el seu zenit a les 6 de la tarda i es pon a les 12 de la nit
Lluna plena surt a les 6 de la tarda, te el zenit a les 12 de la nit i es pon a les 6 de la matinada
Quart minvant (lluna vella) surt a les 12 de la mitjanit, te el seu zenit a les 6 de la matinada i es pon a les 12 del migdia

Per tant sabem que si veiem la lluna al fer-se fosc es lluna creixent, si no la veiem al fer-se fosc però si al llevar-nos es lluna vella.
Les hores indicades son orientatives perquè segons l’època de l’any tenen una variació de tres hores, la lluna plena sortirà entre les 16:30 i les 19:30 i es pondrà entre les 5 i les 8, tot dependrà de l’època de l’any que ens trobem , igual passarà amb la resta de fases lunars.

A la foto podem contemplar les diferents posicions de la lluna a mitja nit(segons la fase)

Per cert heu sentit mai a dir que la lluna es una mentidera? Això es diu perquè quan la lluna es creixent te forma de “D” i quan es decreixent te forma de “C”

.

2 comentaris:

  1. M'ha encantat saber-ho! Aquesta és la mena d'informació que t'arriba mitjançant les històries que t'expliquen el avis, però que mai realment et poses a contrastar-la.Molt interessant.
    Denise

    ResponElimina
  2. pendejos de mrda juju, ahr casi, gracias por los datos razita Uwu

    ResponElimina