Com preparar una motxilla


Una motxilla no es prepara de qualsevol manera, a continuació uns quants consells pràctics:
-Primer de tot hem de tenir en compte la mida de la motxilla i la sortida que volem fer. No es aconsellable dur una motxilla gran mig buida i menys encara una motxilla petita amb tot de coses penjant per fora. Així doncs caldrà tenir dos o tres motxilles de diferent capacitat i triar-ne l’adequada per a cada activitat.
-Recorda que no podem dur res a les mans, ni el menjar, ni la màrfega, ni tant sols la càmera fotogràfica, tot a la motxilla perquè les mans sempre han d’estar lliures, ens cansarem molt menys i les podrem fer servir sempre que faci falta (agafar-nos per no caure, parar el cop en cas de caiguda...)
-Es convenien primer preparar fora de la motxilla tots els elements que hem de portar i fer la motxilla d’una sola vegada, res d’anar de posant coses de mica en mica, en diferents moments i fins i tot dies, fer-ho així es la millor manera de fer una motxilla desequilibrada
-Si no queda més remei que dur objectes fora de la motxilla, triarem sempre els que pesin menys o haguem de fer servir sovint (màrfega, pals, anorac, escombraries) i mai objectes que pesin (aigua, menjar, sac) Els elements que portem fora de la motxilla hauran d’estar perfectament subjectats i no s’hauran de bellugar ni un pèl.
- Com situarem els elements dintre de la motxilla: A sota de tot posarem els elements que no haguem de menester durant el cami (per exemple el sac de dormir) Els elements més pesats els situarem a la part de darrera (la que quedarà situada més a prop de la nostra esquena) això ens donara més estabilitat i seguretat mentres caminem. Les coses més lleugers els situarem a la part de fora, si en aquesta part situem pes per pura qüestió fisica (llei de la palanca) augmentara el pes i perdrem estabilitat. A la part superior i a les butxaques aquelles coses que haurem de menester durant la marxa..
-Una motxilla es una bosa de bosses, per això tots els elements els separarem (menjar, roba...) i col·locarem en boses. A l'hora de col·locar-les dintre la motxilla ho farem fem servir el sistema "tetrix" és a dir tot ben encaixat evitant desaprofitar un sol milímetre d'espai.
-Hem d’equilibrar el pes, el mateix pes a la dreta que a l’esquerra.
-Un cop preparada la motxilla cal posar-la a mida de la nostra esquena, cal ajustar corretges de tal manera que el pes no recaigui sobre les espatlles. La motxilla ha de quedar ben ajustada al cos i les espatlles lliures de pes.
-Si som una mica despistats i no volem deixar-nos res serà convenient de fer-nos una llista en paper de tot allò que ens fa falta i anar tatxant a mesura que ho introduïm a la motxilla, fins i tot pot ser interessant de tenir una llista genèrica per a qualsevol sortida, perquè sovint sempre ens descuidem quelcom, les pastilles a la farmaciola, la protecció solar, la gorra...
Si seguim tots aquets consells, ens cansarem menys, caminarem amb més seguretat i de segur que gaudirem d’una bona excursió.



.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada