Anem a Aigües Tortes

Travessa pel Parc Nacional d’Aigües Tortes.


Estany de Sant Maurici

El cap de setmana del 24 i 25 de setembre anirem a fer una travessa pel parc d’aigües tortes, una ruta de dos dies que ens portarà per la zona lacustre més gran del Pirineu català. Per tal que la travessa sigui assequible a tothom farem dues rutes. El primer dia ens dividirem en dos grups seguint un grup una ruta força difícil i un segon que farà una ruta prou fàcil, ens retrobarem tots al refugi de la Colomina que es on dormirem i al dia següent tornarem tots dos grups per un camí de dificultat mitjana.La sortida està limitada a un màxim de 15 persones, un cop arribem a aquest número es tancaran les inscripcions.

Dades de la sortida:

Dies: 24 i 25 de setembre.
Marxem: Dissabte 24 de la plaça Catalunya de Manresa a les 6, pels que vinguin d’altres llocs quedem a les 9:30 a l’aparcament del parc Natural a Espot.
Tornem: Diumenge 25 però no tenim hora de tornada
Dormirem: Al refugi de la Colomina (preu 15 euros)
Dificultat: Segons ruta escollida
Preu: El preu de la sortida pels que facin la ruta A (difícil) es de 30 Euros (15 euros de benzina+15 euros de dormir al refugi)
Pels que facin la ruta fàcil (B) serà de 50 Euros (15 euros de benzina+15 euros de dormir al refugi+20 del taxi).
A més de forma opcional es poden afegir 25 euros per sopar i esmorzar al refugi i 5 Euros de taxi entre l’estany de San Maurici i l’aparcament.

Cal dur:
Calçat adequat per caminar en alta muntanya, motxilla, llençol, menjar, aigua, impermeable, roba d’abric, gorra, ulleres de sol i tot allò que acostumem a dur a les sortides...si teniu dubtes ens ho dieu.

Inscripcions:

Cal fer la inscripció al correu v.p.muntanya@gmail.com fent constar les següents dades:
Nom i cognom:
Localitat:
Telèfon:
Ruta escollida (A difícil, B fàcil)
Portareu tot el menjar o fareu mitja pensió al refugi?:

Pagament:
Cal fer el pagament (30 o 50 Euros segons ruta escollida) al número de compte corrent: 20130225640201045503 (catalunya caixa) no oblideu fer constar el vostre nom en el pagament i recordeu que la inscripció no es valida fins que es faci el pagament.


Estany i refugi de Colomina

Descripció de la ruta:
Primer dia:
Ruta A (Dificultat Alta):

Recorregut de 6 hores (que per nosaltres seran unes 8 hores) superant un desnivell acumulat de pujada de 1.400 metres i 500 de baixada, amb opció per a aquells que vagin més sobrats de fer el pic de Subenuix (qui faci el pic haurà d’afegir 100 metres de desnivell de pujada i baixada) Sortirem de l’aparcament del parc Nacional a la localitat d’Espot i ens dirigirem fins a l’estany de Sant Maurici pujant un desnivell de uns 300 metres (aquesta part de forma opcional es pot fer en Taxi, preu 5 euros) Des de Sant Maurici resseguint el barranc de subenuix ens dirigirem fins al pic del mateix nom de 2.949 metres, tot i que els que vagin més cansats es podran esperar al coll de sota i estalviar-se la pujada al pic, de Sant Maurici al pic hi ha 1.000 metres de desnivell. Des de aquí farem una forta baixada fins a la zona dels llacs (500 metres de baixada) Continuem per una zona més o menys planera vorejant tots els llacs fins poc abans del refugi on desprès de pujar 100 metres de desnivell arribem a l’estany de la Colomina on trobarem el refugi. Es previst arribar al vespre.
Dificultat del primer dia, ruta "A": Condició física: (de 1 a 5) 5 nivell tècnic (de 1 a 5) 3

Ruta B (Dificultat Mitja):
Un primer recorregut en taxi (obligatori) desprès tindrem 3 hores de camí (per nosaltres 4) superant un desnivell acumulat de pujada de 350 metres i 300 de baixada fins arribar al refugi de la Colomina on ens trobarem per sopar i dormir amb l’altre grup. Al refugi s’arribarà cap al migdia i ja sense pes aprofitarem la tarda per anar a passejar per la resta d’estanys. Fem un primer recorregut en taxi (preu 20 euros per persona) El taxi ens deixa a peu del refugi de Josep Maria Blanc situat a peus de l’estany tort i des de aquí emprenem el camí (seguint en tot moment el GR-11-20) passant per l’estany negre fins arribar a la collada de Saburó (pujada de 340 metres de desnivell) des de el coll començarem a baixar passant pels estanys de Saburó i estany de mar i finalment ‘estany de colomina on trobarem el refugi (300 metres de desnivell a la baixada) esta previst arribar al mig dia i la tarda l’aprofitarem per descansar o qui vulgui per anar a passejar per la resta de llacs de la zona.
Dificultat del primer dia ruta "B": Condició física: (de 1 a 5) 2 nivell tècnic (de 1 a 5) 2

Segon dia:

Tornem tots junts des de el refugi fins al cotxe seguin la ruta del coll de Peguera. Recorregut de 5 hores (6 hores per nosaltres) un desnivell de pujada de 320 metres i 970 de baixada Començarem pujant fins al coll de Peguera (un desnivell de 320 metres) Un cop al coll els que vulguin podran fer el pic de Peguera de 2.983 metres, es el més alt de la zona i de certa dificultat ja que s’ha de grimpar per poder fer el cim, del coll al cim hi ha gairebé 300 metres de desnivell. Des de el coll de Peguera baixarem tota la vall de Monestero fins arribar al llac de Sant Maurici (750 metres de baixada) Des de Sant Maurici només quedarà baixar fins al cotxe, segons les forces ho farem a peu o en taxi, son uns 300 metres de baixada, el preu del taxi es de 5 euros.
Dificultat del segon dia: Condició física: (de 1 a 5) 3,5 nivell tècnic (de 1 a 5) 2,5

Nota: Per tal de participar de les activitats cal llegir la normativa del grup que la trobareu clicant aquí: Normativa Qualsevol dubte no dubteu en escriure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada